Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. desember 2009 kl 17.30 "Oh my God"

Et innblikk i andres liv

Pinsevennen Louise Hübert møter hinduisten Ravinea Kirupamurthy (Foto: Arne Raanaas)
Pinsevennen Louise Hübert møter hinduisten Ravinea Kirupamurthy (Foto: Arne Raanaas)
I episode 2 av "Oh my God" blir hinduen Ravinea Kirypamurthy med Anne Louise Hubert på bønnemøte i pinsemenigheten, og blir overrasket over at det står et band på scenen og at det er mange ungdommer som synger og danser med.

Ravinea opplever det hele som en rockekonsert, noe som får henne til å ønske at de også hadde slike ungdomssamlinger. Ravinea får også et innblikk i hvordan Anne Louise praktiserer religionen sin hjemme. Blant annet har Anne Louises mor spilt inn bibelen på en kassett som Anne Louise har hørt på siden hun var et spedbarn. Jentene oppdager at det er store forskjeller mellom religionen deres. For Anne Louise er det troen som er det viktige og som bringer deg til frelse, mens for hinduen Ravinea er det handlingene som teller.

Og, nå er det mormonen Andrew Phillips sin tur å lære mer om Kjetil Hermansens livssyn som er humanetikk. På en piknik med Kjetils venner lærer Andrew om de viktigste seremoniene i humanismen, som navnefesten. Her diskuterer også guttene døden og hvorvidt de tror på et liv etter den. Men i tillegg til å diskutere store spørsmål, får Andrew være med Kjetil på "skeive dager", noe han synes blir en fargerik opplevelse. Hva de fire deltagerne har lært, og hvilke fordommer de har blitt kvitt, får du også vite i denne episoden.

Om serien
Migrapolisgjengen har slått seg løs og laget en livssynsrealityserie - hvis det er noe som heter det. I løpet av fire programmer kommer åtte ungdommer med vidt forskjellig livssyn til å "bytte liv".

Gjennom innvandringen de siste 30 - 40 årene har Norge ikke bare blitt flerkulturelt, men også flerreligiøst Det er ikke uvanlig lenger at eksotiske templer bygges rundt i landet.
Mange unge mennesker er troende og lever et verdslig ungdomsliv samtidig som de praktiserer sin religion i andre sammenhenger. Det fører til at klassekamerater og naboer ikke har innsikt i den religiøse siden av livene deres.

Nå skal "Oh my God" teste disse ungdommene og sende dem inn i hverandres liv for å se hva som forener og hva som skiller dem. De får en oppgave de skal løse underveis, og programleder Noman Mubashir sjekker hva de har lært etter en helgs trosbytte.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon: Østlandssendingen
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer