Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. juni 2002 kl 08.30 Sommermorgen

Christian er morgenfugl

Christian Strand. NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Christian Strand. NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Christian Strand innleder den første hverdagssendingen fra Sommermorgen denne mandagen. Han skal ha programlederansvaret denne uken, og han kommer også tilbake igjen senere på sommeren.

Sommermorgen har i år utvidet sin sendetid med en uke, slik at programmet nå går hele skoleferien. I helgen har alle programlederne vært på plass ved roret, men i dag overtar Christian Strand som er 22 år og kommer fra Lørenskog.

Startet i NRK
De aller fleste tv-seere kjenner han nok best som pikkolo Knut Arne på Hotel Cæsar. Men det som er litt spesielt er at Christian begynte sin TV-karriere nettopp i barn- og ungdomsredaksjonen i NRK, som programleder i ”Smørøyet”. Han var med som programleder i 1993 og -94, og har siden fortsatt på underholdningsfronten. Han har vært med i Lillys butikk, NRQ, kortfilmer, reklame og også prøvd seg som popstjerne der han i fjor fikk en stor hit med låten ”Maybe baby”.

Men nå er han tilbake ved utgangspunktet som programleder i barne-TV, og denne uken har han eneansvaret for morgensendingene. Det skal bli musikk, gjester, reportasjer, konkurranser og friske sommerspill, og Christian er glad for å være tilbake i rollen som programleder for barne-TV og ikke minst en offentlig rollemodell.

- Det er viktig at man er seg selv og ikke er moraliserende, men viser de sidene av seg selv som betyr noe. For meg er en viktig verdi idretten min som jeg har drevet lenge, og jeg prøver å vise hvor modent og positivt det er å være aktiv. Som rollemodell er det viktig å samle og ikke splitte folk, påpeker Christian.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programleder uke 26: Christian Strand
Prosjektleder: Barbro Semmingsen, 23 04 92 17.
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10