Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. september 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Dansken som ble tysk hos Larkins

Det dukket opp en sjarmerende, blond danske i forrige ukes episode av Larkins. Pieter sjarmerte alt og alle rundt seg. Det var ikke måte på hva denne tusenkunstneren kunne utrette.

Men så - i kveldens episode er det tid for justeringer av den blonde sjarmørens renommé. Det er Larkins ferske svigersønn, Charley, som kaster nytt lys over den
fremmede. Charley har vært sjalu på Pieter, og tilfeldig oppdager han at Pieter slett ikke er dansk, men tysk! Dette er nok til at stemningen i landsbyen snur rundt. Pieter er ikke lenger velkommen over alt.

Men hva synes den romslige Larkinfamilien om den nye situasjonen? Den nye generasjon av Larkin har jo aldri
opplevd siste verdenskrig og skjønner ikke hvorfor bygdefolket fremdeles må reagere så sterkt mot tyskere.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36