Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 1. februar 2010 kl 21.30 Film: Rush Hour

Komisk kulturkollisjon

Hong Kong- politimannen Lee (Jackie Chan) og amerikanske James Carter (Chris Tucker) er et forrykende tospann  filmen
Hong Kong- politimannen Lee (Jackie Chan) og amerikanske James Carter (Chris Tucker) er et forrykende tospann filmen "Rush Hour". (Foto: New Line Cinema)
De raskeste hendene i Østen møter den kjappeste kjeften i Vesten. Støynivået i verdensbyen Los Angeles når nye høyder idet etterforskeren Lee fra Hong Kong, slår seg sammen med kollega James Carter fra filmbyen.

Lee (Jacke Chan) er juvelen i Hong Kong-politiet. Ved hjelp av den kinesiske konsulen er han den eneste som er i stand til å fakke Juntao, en av Hong Kongs mektigste kriminelle. Juntao er fortsatt på frifot, og vil hevne seg på sine standhaftige motstandere etter mange tilbakeslag.

Konsul Hans´ datter blir kidnappet i USA, og han insisterer på at Lee blir satt på saken. FBI kan imidlertid betakke seg for innblanding fra asiatiske politihelter, og ber Los Angeles-politiet redusere Lee til turist.

James Carter (Chirs Tucker) er den støyende og uvørne etterforskeren som får i oppdrag å være "barnevakt" for Lee. Med fullstendig mangel på sosiale antenner tror Carter han skal bistå FBI med etterforskingen og måper når han innser prestisjenederlaget og motvillig får Lee i fanget.

Men Carter forstår snart at hans vennlige, fåmælte kollega kan mer enn å spise kinamat. Lees kampsportkunster og Carters frekke holdning viser seg å være effektiv når de to slår seg sammen i jakten på kidnapperne.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk actionkomedie fra 1999
Originaltittel: Rush Hour
Produsert av: New Line Cinema
Regi: Brett Ratner
I hovedrollene: Jackie Chan og Chris Tucker
Kontaktadresse for presse Presse tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice