Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mai 2013 kl 19.55 Klassequiz - Finale

Endelig landsfinale!

Programleder Solveig Hareide gleder seg til å lede landsfinalen i Klassequiz
Programleder Solveig Hareide gleder seg til å lede landsfinalen i Klassequiz
Siden november har tiendeklassinger fra hele landet kjempet side om side i NRKs Klassequiz. 316 lag har blitt til 19, og nå er det endelig tid for landsfinale!

19 fylkesvinnerne skal konkurrere om finaleseieren. Ledet av programleder Solveig Hareide, vil tiendeklassingene testes i et bredt felt av temaer.

Siste innspurt
Veien til finalen har vært spennende, lang og krevende for elevene. De har beseiret konkurrenter i spørsmål om alt fra olje, litteratur og politikk til Champions League og Hanne Sørvåg. Nå gjenstår det kun å samle kreftene og friske opp hukommelsen, og kjempe den siste etappen.

Hvilke temaer som dukker opp i landsfinalen er selvfølgelig foreløpig hemmelig, men det er ingen tvil om at finalistene virkelig vil få testet kunnskapsnivået sitt!

Om programmet
Klassequiz er en kunnskapskonkurranse for alle i 10. klasse. Konkurransen har vært arrangert to ganger tidligere av NRK Sørlandet, men denne gangen er hele landet med. Alle skoler har kunnet stille med ett lag, bestående av tre elever og en reserve. Totalt har 316 lag deltatt.

De to beste lagene i hvert fylke gikk videre til semifinaler i februar. Da tok også konkurransen steget fra radio til TV.

De 19 fylkesvinnerne har allerede vunnet 5000 kroner til klassen sin. Nå gjenstår altså den store landsfinalen – og kampen om tittelen "Norges glupeste tiendeklasse".

Finalen sendes på NRK1 i beste sendetid lørdag, ledet av Solveig Hareide. Hun har tidligere har vært programleder for Newton og Kosinus.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Elin Østraat
Programleder: Solveig Hareide
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera, 906 21 735
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900