Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. mars 2005 kl 20.35 Pilot Globe Guides: September og oktober

Burning Man, oktoberfest, halloween m.m.

Landemerke: Burning Man-festivalen i San Francisco. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Landemerke: Burning Man-festivalen i San Francisco. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Pilot Guides-reporterne fortsetter å ta oss med til eksotiske festivaler verden rundt.

Burning Man-festivalen i San Francisco er en hip affære med fargerike mennesker og happening på stranden hvert år i månedsskiftet september/oktober. Justine Shapiro guider oss med psykedelisk pyroteknikk.

Løssluppent i Bolivia
Neste stopp er San Miguel-festivalen i Uncia der Ian Wright deltar i boliviansk løssluppenhet, siste helg i september. De fargerike danserne og den tradisjonelle mannjevningen (tinku) mellom innbyggerne (også kvinnene) i en lokal landsby, er noe av det Ian får med seg.

Den som vil bivåne Goroka-festivalen i Papua (New Guinea), må oppsøke en av de mest avsidesliggende landsbyene til en av de lokale stammene. Jonathan Atherton møter noen av Papuas fargerike stammefolk.

Ølfest og halloween
Münchens oktoberfest pågår tolv dager i oktober og det går med noen millioner liter øl. Justine prøver seg som serveringsdame. I Mexico oppsøker Ian den årlige halloween-festen blant landsbyindianerne i Pazcurao.

Mer om serien
Pilot Globe Guides byr på de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions, og som før er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot-reporterne tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides – September and October
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()