Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. desember 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 19. desember kl 19.30
Hjemmefronten

Hvor er de gode, gamle besteforeldrene?

Dagens besteforeldre er ikke som i gamledager. De jobber, trener, fester, reiser og fyller fritiden med alle mulige slags aktiviteter. Hvor ble de egentlig av de gode, gamle besteforeldrene som alltid hadde god tid og en vaffel på lur?

Til debatt om hva som er myter og hva som er sannhet om den nye generasjonen besteforeldre møter vi Leif J. Olsen som er forfatter av boka \"Kunsten å være bestefar\" og bestefar til 11, småbarnsmor Cathrine Langeland og sosiolog ved FAFO, Heidi Gautun.

Til studio kommer også den unge forfatteren Lars Ramslie som har skrevet romanen \"Destroyer\" - om en liten gutts barndom som lidenskapelig Kiss-fan. I dag er Gene Simmons og de andre i Kiss gamle nok til å være besteforeldre, og kanskje er de det også...

I kveld tar Anna Wahlgren for seg den harmoniske 10- åringen.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 søkelyset på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no