Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. januar 2005 kl 21.35 Niern: Dum og dummere

En av de store publikumssuksessene

Lloyd (Jim Carrey) og Mary Swanson (Lauren Holly) i
 komedien
Lloyd (Jim Carrey) og Mary Swanson (Lauren Holly) i komedien "Dum og dummere"
Kveldens amerikanske komedie var en av de store publikumssuksessene på norske kinoer i 1995. Under premieren var det en av anmelderne som holdt på å le seg i hjel. - To ganger holdt jeg på å falle av stolen og havnet nesten i midtgangen, skrev i Filmspesialisten.

Jim Carrey,også kjent fra "Ace Ventura", "Masken" og "The Truman Show", spiller rollen som LLoyd i publikumssuksessen "Dum og dummere", mens Jeff Daniels spiller Harris.

Disse to kompisene fra USAs østkyst er, for å si det litt forsiktig, ikke kjent for å være blant de mest intelligente. De mislykkes i det meste, også når de bestemmer seg for å levere tilbake en koffert som ble gjenglemt på en flyplass av den vakre Mary Swanson.

Løsepenger
Det de ikke vet, er at kofferten var plassert der av Mary. Innholdet er rett og slett dollarsedler som skulle betales som løsepenger for Marys kidnappede ektemann.

Det ene elleville innslaget følger etter det andre i denne ganske rabiate filmen, som er blott til lyst. For lattermilde seere tør man kanskje anbefale et sikkerhetsbelte i godstolen?

Amerkansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Dumb & Dumber
Regi og manus: Peter Farrelly
I rollene: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly og Karen
Duffy
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51/95 10 02 99