Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. juni 2001 kl 20.05 Absolutt norsk

Far og sønn Ingebrigtsen for første gang

. Christian og Stein Ingebrigtsen opptrer for første gang sammen på tv i
. Christian og Stein Ingebrigtsen opptrer for første gang sammen på tv i "Absolutt norsk" 23. juni. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
En historisk begivenhet finner sted i kveldens utgave av ”Absolutt norsk”. For første gang opptrer A1-stjernen Christian Ingebrigtsen på tv sammen med sin legendariske far Stein. De får følge av Unni Wilhelmsen og Frode Rasmussen.

Christian Ingebrigtsen er i øyeblikket en av de aller største popstjernene fra Norge. Han er en ung mann med et usedvanlig talent. I ”Absolutt norsk” blir vi kjent med komponisten, pianisten og sangeren Christian – og det uten at han fremfører noe som har tilknytning til A1.

Stein Ingebrigtsen har stått for årets mest gledelige comeback i norsk pop. Sønnen Christian har mye av æren, siden han har komponert den nye slageren ”Himmelsendt” sammen med sin far. Dette er en av duettene som Stein gjør med Christian i programmet.

Unni Wilhelmsen er på kort tid blitt et av flaggskipene innen norsk populærmusikk. Hun har klart å stake ut en særegen stil innenfor den angloamerikanske singer/songwriter-tradisjonen. Blant hennes tilhengere er Christian, som synger en duett sammen med Unni.

Boy band og Noteknekk
Ylvis kan selvsagt ikke la sjansen til å parodiere boysband gå fra seg når selveste Christian Ingebrigtsen er på besøk. Resultatet vil få enhver Jan Eggum-tilhenger til å måpe av beundring.

Og mens vi nevner Jan Eggum – han er ulastelig til stede. Det samme er Frode Rasmussen som er parkameraten til Stein Ingebrigtsen i Noteknekk.

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Les mer om ”Absolutt norsk” :
http://www3.nrk.no/kanal/nrk1/absolutt_norsk

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1. Christian og Stein Ingebrigtsen opptrer for første gang sammen på tv i ”Absolutt norsk” 23. juni. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

2. Unni Wilhelmsen er gjest i “Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

3. Skuespilleren Frode Rasmussen og Stein Ingebrigtsen er parkamerater i Noteknekk-konkurransen. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

4. Rune Larsen, Stein Ingebrigtsen, Jan Eggum, Unni Wilhelmsen, Atle Halstensen og Christian Ingebrigtsen. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)