Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. april 2005 kl 23.10 Lydverket

Åpen Øystein Greni

Øystein Greni har fått mye kritikk i sin tid som bandleder i Big Bang, men lever og ånder for musikken. (Foto:Cecilie Bugge,NRK)
Øystein Greni har fått mye kritikk i sin tid som bandleder i Big Bang, men lever og ånder for musikken. (Foto:Cecilie Bugge,NRK)
I kveldens Lydverket blir det et åpenhjertig møte med Øystein Greni fra gruppa Big Bang. Et møte med soulsangerinnen Tweet, et helt spesielt plateselskap i Los Angeles og sunnmørske Sidebrok står også på programmet.

At Big Bang har eksistert i 13 år, er nesten et under med tanke på hvor ustabil besetningen har vært. Kaptein Øystein Greni har beordret både kompiser og flere trommiser til å gå planken, noe som har gitt ham rykte for å være både stormannsgal, slem og sær. I dag ser han tilkbake og innrømmer at han har vært en drittsekk.

Fremdeles er det musikken som er viktigst for Greni, og nå er det ny plateutgivelse på gang. Lydverkets reporter Siri Høstmælingen har vært med en åpenhjertig Greni på jobb en dag, og snakket med ham om rykter og hvordan livet som rockekonge og bandleder er.

Tweet
Få hadde hørt om Tweet før hun fikk sitt gjennombrudd med låten Oops Oh My for tre år siden. Men det hele startet for over ti år siden i et musikk-kollektiv i en kjeller utenfor New York.

Det var her Tweet ble venninne med Missy Elliot, noe som skulle vise seg å bli avgjørende for hennes liv og karriere. Nå har hun nettopp sluppet sin andre plate med god hjelp fra Missy. Lydverket har møtt soulsangerinnen.

Stones Throw
Stones Throw er et lite, men høyt elsket plateselskap som holder til i Los Angeles. De har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene, mye takket være hip hop-produsenten Madlib. Han er kjent for sin råe sound og enda råere produktivitet. Bare i fjor produserte han to av årets mest bejublede hip hop- album – Madvillain og Jaylib.

For første gang åpner han dørene til studioet sitt for journalister, og da selvfølgelig Lydverket og deres reporter Håvard Bråthen.

Sidebrok
Det blir også tid til litt mer norsk i kveldens sending. Vi skal til Sunnmøre og møte Sidebrok og et av medlemmene, Thorstein Hyl. Han tok kontakt med helten sin Thirstin Howl fra selveste Brooklyn og inviterte ham til Norge. De fikk to dager på seg til å lage en låt sammen, og Howl tok dermed turen til bygderapperne på Sunnmøre.


Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV.