Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. januar 2013 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land: Sandnes

Byen som vokser fortest i landet


I kveldens program reiser Hans Olav Brenner med sin Volvo Amazon for å snakke med innbyggerne i byen Sandnes - byen som vokser fortest i landet.

Hans Olav Brenner ser nærmere på hvordan vi nordmenn takler plutselig rikdom og skjekker ut hvordan verden ser ut fra førersetet i en Porsche.

Sandnes var en gang en beskjeden småby i skyggen av Stavanger. Nå vokser den fortest i landet. Innbyggerne har høyest gjennomsnittsinntekt per husstand, og Arbeiderpartiordføreren prøver å holde tunga rett i munnen. Sandnes er den norske tilstanden satt på spissen.

Om serien:
I sin Volvo Amazon fra 1966 fortsetter programleder Hans Olav Brenner sin jakt på særnorske fenomener. Gjennom seks, nye episoder tar han for seg alt fra norsk arkitektur og eldrebølgen, til dagdrømmer og beslutningsvegring.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 815 65 900