Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. juni 2011 kl 20.20 Luftens helter: Take off

Luftrommets nye helter


Kaptein Odd Grenland og førstepilot Birger Wom tar opp kampen om passasjerene på strekningen Oslo- Bergen etter at SAS gir dem sparken til tross for lang og tro tjeneste. Selv om SAS gjør sitt ytterste for å latterliggjøre gjengen i Senior Air, skal det vise seg at kvalitet er bedre enn kvantitet – og at lufttrommet over Norge nå har fått nye helter.

Jon Skolmen, Trond Kirkvaag, Ingar Helge Gimle, Kristin Zachariassen, Knut Lystad, Henrik Mestad, Anders Cappelen og Per Morberg er alle samlet på ett brett!

Utgått på dato
Nedskjæringer i SAS gjør at kaptein Odd Grenland og 2. pilot Birger Wom får sparken fordi de er for gamle. De føler seg utgått på dato inntil Grenland kjøper et brukt fly, en Dakota, for egne penger.

Sammen starter de selskapet Senior Air som skal konkurrere med SAS. Med seg får det det mekaniske geniet Joar "Jojo" Johansen, kabinsjef Jasmin Rosenfot, tidligere kabinsjef i Spantax og tallgeniet Karl Åge Tørkle. Men først må de få konsesjon og godkjenning av luftfartsinspektøren.

David mot Goliat
Slik starter første episode og det er ikke uten dramatikk at Senior Air tar av, men det er masser av komikk. I krigen om passasjerene med SAS møter David Goliat, og det er ikke måte på utfordringer Senior Air får.

En kjent reklamemann hyres for å få blest om selskapet, men til hvilken pris? I tredje episode faller Senior Air ut av flygerledernes skjermer, det spekuleres om de har vært utsatt for terror. SAS setter stadig kjepper i hjulene for Senior Air, og sørger for at radaren deres faller ut under flygning. Det lille selskapet er positivt innstilt og frakter store dyr, ikke helt uten utfordringer. De opplever å erte på seg SAS-direktøren da de har kongelige passasjerer om bord, noe han skal ha en umiddelbar slutt på.

Gjør dere klar for take off med luftens helter!

Sendt tidligere.

Egenprodusert underholdningsserie i åtte episoder ( 2007)
Medvirkende:
Kaptein Odd Grenland - Knut Lystad
2. pilot Birger Wom – Jon Skolmen
Mekaniker Joar ’Jojo’ Johansen – Trond Kirkvaag
Kabinsjef Jasmin Rosenrot – Kristin Zachariassen
Regnskapssjef Karl Åge Tørkkle – Ingar Helge Gimle
Kaptein Bjarne Beck – Henrik Mestad
2. pilot Finn Kaspersen – Andreas Cappelen
SAS direktør Claes-Göran Storhammar – Per Morberg
Regi: Simen Alsvik
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486/90108954,Karoline Berg
TV-seere bees kontakte Publikumsservice, tlf 81565900,
info@nrk.no