Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim


NRK1 onsdag 6. oktober kl 22.00
Økotrim (4)

Urettferdig skattesystem

100.000 millionærer i Norge eier omlag halvparten av den private formuen, dvs. den kjente ligningsformuen, her i landet. De har tjent masse penger på investeringer på 90- tallet og ikke minst på et skattesystem som tilgodeser de rikeste.
Økotrim lurer på om regjeringen ønsker å videreføre denne utviklingen, eller akter den å gjøre noe med vårt urettferdige skattesystem? I dag er situasjonen den at 800.000, dvs. hver tredje nordmann får toppskatt - en skatt som egentlig skulle være en rikmannsskatt.
I studio sitter professor ved Bedriftsøkonomisk institutt Ole Gjems-Onstad.

Feil strømmåling!
Har du noen gang undret deg over at strømregningen er blitt alt for høy? Det har du kanskje all grunn til. Strømmåleren viser nemlig ikke alltid riktig!
Den kan slå ut 100 prosent feil - og det i energiselskapets favør! Det betyr at enkelte betaler det dobbelte i strøm av hva de burde. 85 prosent av strømleveransen er offentlig, men myndighetene kontrollerer ikke strømmen. Norge er det eneste land i Europa der det ikke finnes noen offentlig strømkontroll.
Justervesenet er en offentlig etat som blant annet har ansvar for justering og kontroll av måleredskaper, men strømmåling ligger ikke under deres ansvar. Justervesenet er underlagt Nærings- og handelsdepartementet. Statsråd Lars Sponheim er invitert til studio for å svare på hva han vil gjøre med dette.
I kveldens sending får vi også se hvordan årets statsbudsjett slår ut i forhold til din pensjon.
Hvordan gjøre dine barn arveløse
Frisørdame Erna (Anne Marie Ottersen) får i kveld en ny kunde med økonomiske bekymringer. Denne gangen er det Gerd (Liv Thorsen) som tar plass i frisørstolen. Den eldre damen er ikke særlig lysten på at de drikkfeldige sønnene, Geir og Kent, skal arve henne. Hun frykter at pengene vil forsvinne til brennevin og hestespill.
Hvordan kan Gerd gjøre sine livsarvinger arveløse? Se Økotrim i kveld! Advokat Lars Erik Wahlberg fra KPMG sitter i studio og gir praktiske råd.

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
I kveld er det Gerd (Liv Thorsen) som betror seg til frisørdame Erna (Anne Marie Ottersen). Hun lurer på hvordan hun kan gjøre sine drikkfeldige sønner arveløse. (Foto: Scanpix).

I kveld er det advokat Lars Erik Wahlberg fra KPMB som gir seerne praktiske råd om personlig økonomi. (Foto: Scanpix).

Egenprodusert økonomiprogram
Programleder og redaktør: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0