Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. mai 2006 kl 18.00 Willy Nilsen

Unoter i borettslaget

Egil (Ludwig Omre) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) er venner. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Egil (Ludwig Omre) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) er venner. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Willy, mammaen hennes og Egil griller og koser seg foran blokka. Men den ene naboen, Olsen, nekter dem å synge og spille musikk. Mamma blir rasende og kaster pølser på ham. Nå må "Godhetens tjeneste" trå til, slik at hun ikke blir så sint at hun vil flytte.

Willy og Egil går straks til verks med "Godhetens tjeneste", og spionerer på Olsen. Hvorfor misliker han musikk så mye?

De to vennene finner ut at Olsen egentlig er veldig glad i musikk, og at han bare vil spille og synge for noen. Dette må de gjøre noe med.

Fra konsert til katastrofe
Willy og Egil arrangerer en konsert for alle i blokka, men det ender i katastrofe, og Olsen blir rasende.

Mamma drar med seg Willy inn i leiligheten til Olsen for å be ham om unnskyldning. På veggen henger et bilde av Olsen sammen med en gatemusikant, og plutselig skjønner Willy hva som er i veien med den sinte naboen: egentlig savner han bare bestevennen som han pleide å spille sammen med før de ble uvenner.

Dersom de to gamle vennene møtes igjen og skværer opp, blir det kanskje lov med musikk i Dumpa borettslag også.

Om serien
Gjennom fem episoder følger vi den lille jenta Willy på sju år. Hun er lei av at moren stadig finner nye steder å bo fordi hun lett irriterer seg over mennesker rundt seg. Nå bor de i Dumpa borettslag, og Willy har fått seg en ny venn, Egil.

Willy har funnet ut at menneskene moren blir sint på, egentlig er greie, men fordi de har ett eller annet problem, blir de sure og tverre. Derfor starter hun og Egil "Godhetens tjeneste". Sammen skal de to hjelpe folk slik at de ikke irriterer moren hennes.

Og kanskje finner Willy en dag faren sin også, som hun aldri har sett…?

Stjernelag
NRK og Nordisk Film står bak denne sjarmerende barneserien i fem episoder. Serien har en imponerende rolleliste med kjente navn som Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Robert Skjærstad, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand.

Manusforfatter og skuespiller Linn Skåber dukker også selv opp i en liten rolle. I tillegg til roller både på scenen og i film- og tv-produksjoner, har Skåber skrevet manus til flere tv-serier.

Norsk dramaserie i fem deler (2005)
Produsert for NRK av Nordisk Film
Produsent: Berit Steen
Regi: Cathrine Simonsen
Manus: Linn Skåber og Terje Solli
I rollene: Luna Amarna Draiisma-Wanvik (Willy), Ludwig Omre (Egil), Mariann Saastad Ottesen (Willys mor), Hanne Dieserud (Egils mor), Eivind Sander (Frank), Robert Skjærstad (Egils pappa) og Heidi Goldman (Gerd) m. fl.
Prosjektleder NRK: Torunn Calmeyer Ringen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252