Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 4. januar kl 21.10 Bergmans video

Særinger


Rollerfigurer som av nød, tvang eller egen fri vilje befinner seg på utkanten av samfunnet, er gjengangere i Bergmans filmer. Og nettopp outsideren er temaet for siste episode i denne serien.

Amerikanske John Landis som besøker Bergmans hjem på Fårø, laget blant flere kjente filmer «The Blues Brothers» og «Deltagjengen». I hans og andres filmer er det å være en særing noe som fortellermessig gir en god «motor» til fortellingen. Personer som står utenfor, kan med et skarpere blikk se hva som skjer i samfunnet.

Isabella Rossellini forteller om sitt arbeid med "Blue Velvet" i 1986. Mens Martin Scorsese innrømmer at han rett og slett føler seg utenfor når det gjelder å forstå eller like Bergmans filmer.

Om serien
I eksklusive intervju møter vi flere av verdens fremste filmskapere. De forteller åpent om sitt eget arbeid og sitt eget forhold til den svenske regissøren. Woody Allen, Robert de Niro, Francis Ford Coppola, Isabella Rossellini, Martin Scorsese, Holly Hunter, Ridley Scott og Lars von Trier er noen av de som bidrar.

Humor, døden, skrekk, eventyr, utenforskap og stillhet er temaene som belyses i serien. I hver episode besøker en kjent filmskaper Fårö for å se Bergmans myteomspunnede tv-rom.

Svensk dokumentarserie, 2013
Episode 6. Utanförskap
Produksjon: SVT / Samproduksjon
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 2304 7000