Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 14. oktober 2008 kl 21.25 Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland

Med Nils og Ronny på Blå Kors

Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland: Nils og Ronny legger ut på fjorden med passasjerer som har opplevd velferdssamfunnets skyggeside. De er mange i samme båt. (Foto: NRK)
Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland: Nils og Ronny legger ut på fjorden med passasjerer som har opplevd velferdssamfunnets skyggeside. De er mange i samme båt. (Foto: NRK)
På tur i en sliten jaguar fortsetter Nils og Ronny sin reise i Blå Kors-land. Her formidler de sterke og gripende møter med mennesker på livets skyggeside, men som alltid med rom for mye humor og varme. Slik skildres organisasjonen Blå Kors, som i år får inntektene fra TV-aksjonen på NRK.

At ikke alle har tatt del i den økonomiske oppturen Norge har vært gjennom, blir tydelig når Nils og Ronny settes i arbeid på matutdelinga til Blå Kors i Oslo. Fattig-Norge synliggjøres i møte med sterke skjebner, og de som kommer til matutdelingen er alt fra rusmisbrukere og tiggere, til alenemødre og minstepensjonister. Mennesker som selv har store utfordringer stiller opp som frivillige for å bidra med både arbeid og medmenneskelighet.

Fra gata til direktøren
Døra tilbake arbeidslivet kan være trang for folk som har levd livet hardt. Nils og Ronny reiser til Kristiansand og firmaet Stormberg, som har valgt å ta et ansvar for dem som har falt utenfor. 25% av arbeidsstokken består av folk med bakgrunn fra fengsel, gata, rusmisbruk eller annet som tradisjonelt gjør dem sjanseløse i møte med arbeidslivet. Gutta møter Øystein, en mann med tro på fremtiden. Han har gått fra å bo som tigger under brua i Vika til å bli en av direktørens mest betrodde medarbeidere.

Mange i samme båt
Så bærer det til sjøs. Blå Kors fyller ei snekke med folk, og drar på overnattingstur i Oslofjorden - med Nils og Ronny på slep. Det blir mye rullings og kaffe når den brokete forsamlingen finner ut at de kan være til enorm støtte for hverandre, selv om passasjerlista inkluderer alt fra en akterutseilt, fiskegæren russisk offiser til en kvinnelig, tidligere næringslivsleder. Kanskje ikke så rart de finner tonen, de er jo bokstavlig talt i samme båt…

Innkjøpt dokumentar i to deler (2008)
Produksjon: Mediedireksjonen
Prosjektleder NRK: Torbjørn Henriksen
Med: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23044079 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Nils og Ronny 
  • TV-aksjonen 2008