Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. mai 2005 kl 22.45 Politiagentene

Også agenter er jenter

Danni (Roxane Wilson) og Church (Peter Phelps) skal bli foreldre sammen. (Foto: Beyond Distr.)
Danni (Roxane Wilson) og Church (Peter Phelps) skal bli foreldre sammen. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagenten Angie lever farlig når hun engasjerer seg i et romantisk forhold til en drapsmistenkt. Sjefen for spanergruppen i Melbourne-politiet, Ellen "Mac" MacKenzie, får samarbeidsproblemer med den nye lederen for drapsavsnittet. Og agenten Danni rammes av personalreglene i politiet, svanger som hun er.

Rengjøringshjelpen Marty Engle driver med litt av hvert, blant annet har han tilgang til en av Melbournes narkotikabaroner fordi han vasker kontoret hans. Angie skaffer seg ny identitet og innleder et forhold til Marty, fullt vitende om at han kan være involvert i et narkotikadrap.

Agent med mage
Så langt har både Dannis svangerskap og at faren er hennes nærmeste kollega, vært en hemmelighet. Til sist ryker hennes cover i noe som for henne både er en privatsak og en personalsak. Men Danni viser seg å ha mage til å stå imot Melbourne-politiets instruks i personalspørsmål

Danni forteller dette til sin sjef, Mac. Mac som sannelig har problemer nok med mannskapet, oppdager også at det er vanskelig å kommunisere med den nye sjefen for drapsavsnittet, Harry Love. Så med ett forstår hun hvorfor.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 steinar.dahl@nrk.no