Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. april 2003 kl 14.40 Musikk på søndag: Dans Nett no

Ballett for deg som ikke har tid

Kjersti Alvebergs ballett
Kjersti Alvebergs ballett "Dans Nett no!" med (f.v.) Nina Woxholt, Sigrid Edvardsson, Christer Tornell, Ingrid Lorentzen, Niklas Gundersen, Arlene Wilkes og Claud Paul Henry. (Foto: Erik Berg)
I dag får vi gjensyn med Kjersti Alvebergs ballett "Dans Nett no!" som ifølge henne selv en forestilling for travle, moderne mennesker som oss. Vi som så fortvilt forsøker å ufolde oss i vår hastesakstilværelse, og som har det meste – utenom tid til å gjøre det.

Programmet er et opptak fra Det Norske Teatret gjort i 2002. "Dans Nett no!" er langt fra en ren ballett, men en oppvisning av det meste teatret kan by på.

Ensemble-bredde
Alveberg har samlet et mangfold av dansere og skuespillere fra øverste hylle til forestillingen: danserne Ingrid Lorentzen og Sigrid Edvardsson, musikalstjernen Arlene Wilkes og skuespilleren Nina Woxholtt, og danserne Niklas Gundersen, Claud Paul Henry og Christer Tornell. I tillegg har Alveberg fått tre norske komponister – Terje Isungset, Misha Alperin og Mats Claesson – til å lydlegge prosjektet.

"Det er noen riktig gode krefter som er kommet sammen i dette stykket," mente VGs anmelder Margrethe Kvalbein, mens Fredrik Rütter i Aftenposten konstaterte: "Forestillingen må være noe av det beste og mest helstøpte Kjersti Alveberg har skapt."

Programmet gikk i Hovdescenen på NRK2 desember 2002.


Egenprodusert program
Prosjektleder Arvid Esperø
Producer Ida Simonsen
Produksjonsleder Marianne Vinje
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57