Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. august 2002 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Hagens gull

Gjennom en hektisk vår, varm sommer og fuktig høst blir det mye som klippes og lukes bort fra hagen. Et sted skal man jo gjøre av hagens avfall og da kan du jo like gjerne samle alt på et sted og la gjæring og råtning foregå i organiserte former. Resultatet er det hagekyndige kaller hagens gull – kompost.

I kveld skal vi være med ”Grønn glede” på kompostkurs hos en kyndig dame. Det er nemlig uante ressurser som ligger i det gamle gresset og kvisten fra hekken. Behandlet på den rette måten kan det være akkurat hva hagen din trenger for en ansiktsløfting. Dessuten kan det være penger å spare på å bruke ordentlig kompost. Du slipper å kjøpe jord i plastsekk, og i enkelte kommuner slår man dessuten av på renovasjonsavgiften til folk som har gått på kompostkurs.

Planter i høyden
I kveldens sending skal vi også se nærmere på de plantene som klarer seg i det høye, og noen ganger kalde, nord. Det blir større hageglede hvis plantene du velger er tilpasset det klimaet du har å tilby dem. Det betyr at en hage i nord, eller på fjellet, kan se veldig annerledes ut enn den vi kan finne i Skien. Dit legger vi nemlig også turen denne torsdagen.

Om ”Grønn glede”
Hageserien ”Grønn glede” er et programkonsept som tar i bruk radio, internett, tv og bøker. Fra 4. april har programmet et fast innslag i Norgesglasset i P1 hver torsdag, og fra samme dato er nettsiden klar: www.nrk.no/hage

Programlederen holder til i Vestfold, og det blir reportasjer også fra to andre steder i hvert program. Det blir hovedvekt på nord og vest, men også Telemark, Sørlandet og Østfold er med.

Egenprodusert hageserie fra NRK Vestfold og Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 91 01 51 94 (mette.stensholt.scahu@nrk.no)
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 41