Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. april 2010 kl 20.45 Jentene på Toten

På tur til Malmø

Harald setter vikingskipet sitt Balder på sjøen. (Foto: Christine Heim)
Harald setter vikingskipet sitt Balder på sjøen. (Foto: Christine Heim)
Marion og Harald setter vikingskipet sitt Balder på sjøen, før de drar på besøk til sine gode venner Sara/Claes og Anita i Malmø. Her tar Claes dem med på Dragon Kings show for å introdusere dem til flere kvinnelige transpersoner.

Reidun avgir sin stemme ved valget i sitt kvinnelige uttrykk for første gang, og er i Grimstad for å snakke med Espen Esther Pirelli Benestad om sitt forhold til sin egen kjønnsidentitet.

Normann trives godt i jobben sin som elektriker, men en ting plager ham: Selv om han konstant går rundt med brystproteser under klærne, har han aldri snakket med noen av kollegene sine om at han er transperson. I denne episoden tar han motet til seg og inviterer dem hjem til seg for å la dem møte Natasja for aller første gang.

Om serien
I dokumentarserien "Jentene på Toten" møter vi et knippe mennesker som har én ting felles: De bryter mot samfunnets normer for hvordan man får lov til å være og leve sitt liv. Noen stod fram som transvestitter eller transkjønnede for lenge siden, andre har nettopp åpnet seg. Det har vært på godt og vondt. Sentralt i serien er Stensveen ressurssenter på Kapp på Toten.


Dokumentarserie i 8 deler
Produsent: Limelight
Kontakt: Mia Mjalaand , 41 20 82 29
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice : 815 65 900