Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. februar 2002 kl 17.10 Perspektiv

NRKs rikholdige skattkammer

Noen av medlemmene i den nye
Noen av medlemmene i den nye "Perspektiv"-redaksjonen(Foto: Camilla Eidsten Dahl)
NRK med hele sin tv-historie har et innholdsrikt og fantastisk skattkammer med gamle perler i alle programgenre. Dette ønsker Norges største tv-kanal nå å dele med publikum. Gjensyn med for eksempel Fjernsynsteatret blir nok kjært for mange, og kan også vekke nysgjerrighet og glede for nye seere. Først ut i programserien er nemlig Fjernsynsteatret som tema, presentert av NRKs legendariske regissør Per Bronken.

Første program har fått tittelen ”Else Heiberg - Fjernsynsteatrets første 10 år”. Vi møter en av teatersjefene, Tore Breda Thoresen, og en av regissørene, Barthold Halle, som samtaler og viser klipp fra stykkene.

Neste torsdag sendes Fjernsynsteatrets oppføring av ”Den lykkelige reisen” i sin helhet. Familien Kirby drar for å besøke den eldste datteren Beulah. Historien forteller om bilturen. Hele stykket er framstilt med de enkleste rekvisitter, og alt foregår på én scene. Herr og fru Kirby spilles av Sverre Hansen og Else Heiberg.

Mangfold
Redaksjonen har vide rammer når det gjelder tema. Mangfold er derfor et stikkord for de 30 programmene som i første omgang skal lages. Vid kunnskap kan redaksjonen by på. Her kommer medlemmene fra Drama, Kultur, Fakta, Underholdning, Undervisning, Barn og ungdom. Alle er medarbeidere med god kjennskap til NRKs programhistorie.

”Perspektiv” vil ha programledere som har spesiell kjennskap til temaet for kveldens sending. Det kan være kjente og kjære personer for seerne.

NRK Fakta
Prosjektleder: Sissel Helle Birkelund, 23049132, 99597783, sissel.helle.birkelund@nrk.no
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956, 90158212,

Bilde
Noen av medlemmene i den nye ”Perspektiv”-redaksjonen(Foto: Camilla Eidsten Dahl)