Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. februar 2003 kl 21.00 Niern: And the beat goes on - historien om Sonny og Cher

Duo med turbulent kjærlighetsforhold

Sonny (Jay Underwood) og Cher (Renee Faia) ble et fenomen på 60- og 70-tallet.
Sonny (Jay Underwood) og Cher (Renee Faia) ble et fenomen på 60- og 70-tallet.
Sonny og Cher møttes tidlig på 60-tallet, og ble kjærester. Begge var talentfulle, og Sonny gikk målbevisst inn for å skape en karriere for seg og Cher innen musikk, film og fjernsyn. Suksessen lot ikke vente på seg, men forholdet mellom dem ble gradvis dårligere.

I 1961 møtte Salvatore ”Sonny” Bono (27) den 17 år gamle Cherilyn Sarkissian Lapierre. Etter kort tid flyttet de sammen, fordi Cher måtte ut av sin egen leilighet. Foreløpig skulle de leve i et platonisk forhold, og samarbeidet mellom dem begynte. De gjorde sin første innspilling i 1964, ”Baby Don’t Go”, og et år etter kom ”I Got You Babe” som havnet på toppen av Billboard-listen og gav dem internasjonal berømmelse.

Paret var etter hvert blitt forelsket, hadde giftet seg og red høyt på suksessbølgen. Da musikkformen ute i verden forandret seg i slutten av 60-tallet, ble imidlertid Sonnys musikkstil umoderne. Cher på sin side hatet de frikete klærne som var blitt deres varemerke, og ville at de skulle forandre stil både i klesveien og i musikken. Sonny nektet, og populariteten dalte.

Fiasko-film
For å tjene penger, laget Sonny filmen ”Chastity” med Cher i hovedrollen, men filmen ble ingen suksess. Samtidig var ekteskapet på bånn, og akkurat da Cher fikk bekreftet at hun var gravid, fant hun Sonny i seng med en annen kvinne.

I 1968 bodde de i Las Vegas, og karrieren fikk et nytt oppsving. Her skapte de ”And the Beat Goes on” og det suksessrike fjernsynsshowet ”Sonny og Cher Comedy Hour”, og deres datter Chastity ble født.

Men Cher var ulykkelig, og i 1973 var både ekteskapet og det musikalske samarbeidet over.

Amerikansk drama fra 1999
Originaltittel: And the Beat Goes on: The Sonny og Cher Story
Regi: David Burton Morris
I rollene: Jay Underwood og Renee Faia
Pressekontakt Hilde Ljøen (23 04 72 36)