Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. september 2002 kl 21.00 Niern: Copland

En politimanns dilemma

Den lokale sheriffen i Garrison (Sylvester Stallone) har et dilemma: Skal han velge sannheten eller ro og orden i den lille sovebyen? (Foto: Sam Emerson)
Den lokale sheriffen i Garrison (Sylvester Stallone) har et dilemma: Skal han velge sannheten eller ro og orden i den lille sovebyen? (Foto: Sam Emerson)
I New York begås det en forbrytelse hvert åttende sekund. Men tvers over elven i New Jersey ligger den fredfulle byen Garrison, en soveby for New Yorks elite. Det er et sted hvor den lokale sheriffen bærer merket, men det er storbyens politifolk som styrer Garrison.

Sheriffen i Garrison, Freddy Heflin (Sylvester Stallone), har alltid drømt om å bli en av dem. Men så oppdager han noe som tvinger ham til å velge mellom sine idealer og å opprettholde lov og orden.

Filmen åpner med at New York-politimannen Murray Babitch (Michael Rapaport) er på vei hjem etter endt arbeidsøkt i New York City. Babitch er en av mange som arbeider i New York om dagen og drar hjem til Garrison– en stille liten by på den andre siden av George Washington-brua, så overfylt med politifolk at byen kalles ”Cop Land” . Midt på brua blir Babitch passert av to fyrer i en bil i vill fart. Rasende følger han etter dem, og oppdager noe han tror er et våpen rettet mot seg. Instinktivt trekker Babitch sitt eget våpen og trekker av. Det ender med at han dreper begge.

Politifolk strømmer til brua, inkludert Babitchs onkel, Ray Donlan (Harvey Keitel). Et blikk på vraket med de to døde forteller at den gjenstanden Babitch følte seg truet av, slett ikke var noe våpen, men en rattlås. Noen måneder tidligere ble Babitch utropt til helt etter at han reddet tre barn ut av et brennende hus. Nå står han i fare for å bli det motsatte, med politibrutalitet som kjennetegn. Kollegene bestemmer seg for å hjelpe Babitch. Ved å plassere et skytevåpen i forsetet på vraket, og la Babitch ”forsvinne” ned i det kalde vannet i Hudson River, vil journalistene få en helt annen historie. Neste morgen vil avisene være fulle av beundring over den savnede, og sannsynligvis døde, ”heltens” modige oppførsel.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Regi: James Mangold
Originaltittel: ”Cop Land”
I rollene: Sylvester Stallone, Michael Rapaport, Harvey Keitel, Ray Liotta og Robert de Niro
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83