Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juli 2009 kl 22.15 The Street

Brødrebytte

Tvillingene Harry og Joe (David Thewlis) lever helt ulike liv. (Foto: Granada)
Tvillingene Harry og Joe (David Thewlis) lever helt ulike liv. (Foto: Granada)
Joe Jennerson, gift med Mary, er misfornøyd med livet sitt. Jobben er uten framtidsutsikter, lønnen dårlig, ungene maser og moren bor hos dem. Det verste er at han tror konen ikke lenger er glad i ham. Tvillingbroren Harry, derimot, lever et helt annet liv.

Harry er ungkar med god råd, og det er ikke fritt for at Joe gjerne skulle byttet tilværelse med sin eneggede tvillingbror. En kveld når de sitter alene sammen og ser en fotballkamp på tv, får Harry et sukkertøy i halsen og blir kvalt.

Mens han venter på ambulansen, skjønner Joe at han står foran sitt livs sjanse. Raskt skifter han klær med broren og stjeler identiten hans. Kommer han til å bli avslørt?

Om serien
Byen er Manchester, landet er England og gaten heter Bold Street. Denne britiske tv-serien forteller om livet og lidenskapen bak dørene i denne gaten. Det er drama det er snakk om, skrevet av anerkjente Jimmy McGovern og serien har vunnet mange prestisjefylte priser for ypperlig spill og god regi.

De menneskelige dramaene som spiller seg ut i den nord-engelske byen er viklet inn i hverandre. Du møter en trebarnsmor som kjeder livet av seg, elskeren hennes forvandler seg til å bli hennes verste fiende, en desillusjonert mann oppdager at han likevel betyr noe for familie og venner, et uventet vennskap som snur opp ned på en drosjesjåførs liv, og to søstre som etter mye krangel finner tilbake til hverandre på grunn av et ekteskap som bryter sammen. Flere av rollene er besatt av kjente skuespillere vi tidligere har kunnet glede oss over.

Britisk dramaserie (1:6 serie 2) (2007)
Manus: Jimmy McGovern
I rollene: David Thewlis, Bronagh Gallagher og June Watson
Produsent: Granada
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900