Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. januar kl 19.55 Idrettsgalla 2014: Første omgang

Idrettsfest i Oslo Spektrum


Idretten og NRK slår på stortromma når idrettsheltene våre hedres lørdag 4. januar. For første gang arrangeres Idrettsgallaen i Oslo Spektrum. Anne Rimmen inviterer til en festkledd helaften med stjerneartister og store utøvere på gjestelista.

Laleh, Samsaya, Silya, Agnete Johnsen, Atle Pettersen, Eli Kristin Hanssveen og Kaveh er blant navnene på artistlista. Listen over prisutdelere og andre gjester fra idretten blir klar først tett på sending, men foreløpig er Magnus Carlsen, Sebastian Coe, Suzann «Tutta» Pettersen, Bjørn Wirkola, Kjetil André Aamodt, Jan Boklöv og Susann Goksør Bjerkrheim bekreftet.

Oslos storstue
Idrettens egen prisutdeling gjør stas på menneskene i og bak idretten, og ser tilbake på de store øyeblikkene i året som gikk.

Anne Rimmen gleder seg enormt til å lede den direktesendte idrettsfesten fra Oslos storstue:

– Det er utrolig gøy at Idrettsgallaen er lagt til Oslo Spektrum i år. Det er ikke hver dag man får lede en helaftens galla fra denne scenen. Konsertopplevelsen kombinert med Norges største idrettshelter er en unik pakke, sier Anne Rimmen. Hun har ledet de to siste Idrettsgallaene fra Hamar, da sammen med Haddy N'jie.

Artistene
Svensk-iranske Laleh toppet norske hitlister i to måneder med «Some Die Young», som fikk en spesiell betydning i Norge etter 22. juli 2011. I høst fikk hun strålende kritikker for sitt femte album, «Colors».

Norsk-indiske Samsaya slapp singelen «Sterotype» i høst. På nyåret kommer hun med sitt andre album, «Bombay Calling». Den siste tiden har hun spilt på ungdomsscener landet rundt.

Fyrverkeriet Silya gikk av med seieren i høstens «Stjernekamp» og får følge av de andre tre artistene som var med lengst i konkurransen om tittelen Norges ultimate entertainer: Agnete Johnsen, Atle Pettersen og Eli Kristin Hanssveen.

Vi skal også få høre den offisielle norske OL-låta som skal følge den norske troppen til Sotsji. Den fremføres av Aleksander With, Kaveh, Eli Kristin Hanssveen og AutoLaser.

Sendingen fra Idrettsgalla 2014 er delt i to deler («Første omgang» og «Andre omgang»). Mellom dem sendes et humorprogram om idrett. Før og etter hovedsendingen er Olav Viksmo Slettan programleder i «Oppvarming» og «Ekstraomgang», som lodder stemningen før og etter gallaen.

Om Idrettsgallaen
Idrettsgallaen har vært arrangert den første eller andre lørdagen i januar hvert år siden 2002. Bak arrangementet står Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK. Til sammen skal 15 priser deles ut i Oslo Spektrum 4. januar.

Nominasjonene til Idrettsgallaen (pr. 10.12)
Idrettsgalla - de siste nominasjonene
Nominasjonene til Gullballen


Direktesending fra Oslo Spektrum
Produksjon: NRK Underholdningsavdelingen
Prosjektleder: Stig Karlsen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Nominasjonene til Idrettsgallaen (pr. 10.12) 
  • Nominasjonene til Gullballen 
  • Idrettsgalla - de siste nominasjonene