Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. juni 2000 kl 22.35 Reklamekongen

Reklamekongen (t)


NRK2 mandag 26. juni kl 22.35
Reklamekongen (1:10)

Reklamebransjens wonderboy

I denne amerikanske komiserien møter vi Tom Selleck som Jack McLaren, en av reklamebransjens største stjerner, men også en av de mest selvopptatte. Jack lever og ånder for sitt livsmotto: La aldri kunden få inntrykk av at du er et vanlig menneske. Men han får stadig større problemer med å etterleve dette livsmottoet.

Jack McLaren klarer alltid å slå sine konkurrenter og lokke nye kunder over til det reklamebyrået hvor han jobber. Det kreative teamet rundt ham består av den dyktige og humørsyke kreative leder Carl \"Dobbs\" Dobson, den smiskende tekstforfatteren Bruno Verma, Jacks sexy assistent Beverly Andolini og teamets nye regnskapsfører Erica Hewitt.

Problemer på jobben
I det siste har Jack fått stadig større problemer med å holde fast ved sitt livsmotto om ikke å vise sitt menneskelige jeg i profesjonell sammenheng. Etter at hans konkurranseinstinkt har hindret ham i å la seg slå av USAs president på golfbanen, taper reklamebyrået den meget lukrative kontrakten med den amerikanske hæren. Det fører i sin tur til at Jack og hans team mister jobben.

Uro på hjemmebane
Problemene blir ikke mindre når Jacks kultiverte kone Claire forlanger skilsmisse fordi han behandler henne like ufølsomt som sine kunder. Forvirret over sine følelser takker Jack nei til en lukrativ jobb i et konkurrerende firma. I stedet leier han en forfallen lagerbygning og starter sitt eget firma, McLaren & Associates, og hyrer sine tidligere kolleger.

Jack har også en datter, 18 år gamle Alex. Hun er stri og egenrådig. Når hun annonserer at hun har tenkt å droppe skolen og i stedet reise rundt med et snowboardteam, blir det konfrontasjon mellom far og datter. Som en forsonende handling går Alex med på å flytte hjem til faren, samtidig som hun uttrykker sin respekt for ham. Og for første gang i livet er Jack mer opptatt av personlige forhold enn av jobben.

NRK2 mandag kl 22.35

Bilder
1. Reklamekongen Jack McLaren spilles av Tom Selleck.
2. Hovedpersonene i serien: Bak: Jacks datter Alex (Hedy Burress), Bruno Verma (David Krumholtz), Beverly Andolini (Suzy Nakamura). Foran: Carl \"Dobbs\" Dobson (Edward Asner), Jack McLaren (Tom Selleck) og Erica Hewitt (Penelope Ann Miller).

Amerikansk komiserie
Originaltittel: The Closer
Manus: Ed Decter og John J. Strauss
Regi: Andrew D. Weyman
I rollene: Tom Selleck, Edward Asner, David Krumholtz, Penelope Ann Miller, Suzy Nakamura, Hedy Burress, Joanna Kerns m.fl.

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41