Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. september 2012 kl 20.15 Nerven i min sang

Gratulerer med dagen, Jonas Fjeld!


Jonas Fjeld kan se tilbake på 60 år med levd liv og 40 år på veien. Gjennom disse årene har han blitt en av Norges mest folkekjære artister. I kveldens portrett blir vi bedre kjent med jubilanten.

Jonas Fjeld ble født 24. september for 60 år siden. Han fikk navnet Terje Jensen. Artistkarrieren hans startet på et gutterom i en liten bydel i Drammen på tidlig på 70-tallet, og mange vil huske «Rock’n Rolf Band» der han fremstod som en frontfigur i trikot, med spisse sko og det norske flagget malt i ansiktet. Ingen visste da at vi senere skulle få "Engler i sneen".

Ser tilbake
I "Nerven i min sang" byr han oss på historien om livet og karrieren. Han tar oss med til sitt lille hvitmalte feriehus i Sverige hvor han ser tilbake på sitt 40 år lange liv som musiker, fra den spede begynnelse med kameratgjengen, og fram til i dag.

Ikke bare får vi høre musikken og se klipp fra hans lange karriere, men vi møter også mennesket Terje Jensen. Sjenerøst forteller han om hvordan det var å finne kjærligheten og bli far i voksen alder, og hvordan han bruker hvert ledige sekund på å gruble…

Innholdsrikt reiseliv
Gjennom 40 år har Jonas Fjeld besøkt den minste avkrok i dette landet, høstet mange Spellemannpriser og laget låter som har satt spor. Han har byttet sjangre, spilt for fulle hus på turné i USA sammen med Rick Danko og Eric Andersen, og vært rusten herre med Ole Paus.

Egenproduksjon ved Caroline Bækkelund Hauge og Tordis Gauteplass, NRK.
Kontaktperson: Caroline Bækkelund Hauge, tlf: 47 027 024
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900