Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 9. mars 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Lovsang i fastetid

Bertine Zetlitz synger denne uke (foto: NRK1).
Bertine Zetlitz synger denne uke (foto: NRK1).
"Salmer til alle tider" opplever lytterstorm som aldri før. Salmene engasjerer. Flere hundre brev strømmer inn hver eneste uke, svar på salmenøtta og ikke minst salmeønsker. Brev som forteller om hva salmene kan bety i menneskers liv.

Ja, salmene knytter kontakt mennesker imellom. Noen har direktekontakt med hverandre under og etter programmet. De deler salmeerfaringer og prøver å løse salmenøtta sammen.
Salmekontakt. I dag på Maria Budskapsdag åpner jeg nye lytterbrev og da er det lovsangen som toner ut.

Og vi følgende salmer: Syng i stille morgonstunder (Torhild Ostad), Kven kan seia ut den glede (Rune Larsen), Lovsangen toner (Heidi Hvaal Leiros), O, Store Gud (Marianne F. Bondevik), Vi stemmer i en frydesang (Adventsangerne), Jeg er en seiler på livets hav (Bertine Zetlitz) og O, hur saligt att få vandra (Reflex).

Bodil Arnesen synger "Velsigning" til slutt i programmet.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Vår Gud han er så fast en borg", og vinnere av salmekruset ble Åse Helgen fra Ulefoss, Alfred Lie fra Drammen og Liv Skretting fra Varhaug.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "Se, alt skal prise deg!" hentet?

Påskesalmer
Mange har en helt spesiell salme som har betydd mye, en salme som på en måte har blitt en favorittsalme. Fortell oss hvilken salme du gjerne vil høre i "Salmer til alle tider", og skriv gjerne hvorfor du vil høre akkurat denne. Husk at salmene skaper kontakt og binder mennesker sammen.

Kanskje du skulle tenke på Påskedag da vi sender "Påskesalmer til alle tider" i en hel time fra kl. 22.05. Send oss din påskedagssalme, gjerne sammen med et påskeminne!

Send inn svaret på salmenøtta og ditt salmeønske ved å klikke her.