Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. november 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 19. november kl 20.50
Fashion File (10:52)

Alexander McQueen spesial

Dagens avsnitt av \"Fashion File\" dreier seg i helhet om designeren Alexander McQueen. Han er i dag hoveddesigneren til Givenchy, og har imponert mange med sine spreke og utradisjonelle visninger sesong etter sesong.
Allerede som treåring visste McQueen at det var designer han skulle bli. Frem til i dag har McQueen, også kalt designernes Askepott, stått for 14 visninger.
- Jeg tegnet konstant som liten, og i timene på gutteskolen ble det mange selvkomponerte frosker, forteller McQueen, som ble inspirert av Walt Disneys Askepott.
McQueen vokste opp i en stor familie, yngst av seks søsken på østkanten i London. Alle søsknene er blitt arbeidere, det være seg drosjesjåfører eller asfaltarbeidere, mens han selv er blitt en del av det glamorøse livet som designer. Riktignok hardtarbeidende han også, men med ett mål for øye:
- Jeg er en rebell, som har satt meg som mål å ødelegge moteindustrien, avslører han.

Moter
Hans visninger er kjent for å være både provoserende og kontroversielle, og i kveldens program for vi se noe av det han har produsert opp gjennom årene.
McQueen forteller om barndom, jobb, fritid og selvfølgelig moter. I tillegg har reporter Tim Blanks snakket med personer som står han nær, og med mennesker som kjenner han fortrinnsvis fra jobbsammenheng.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Alexander McQueen lar buksene falle etter en vellykket visning i Paris. (Foto: AP/Louis Lanzano)

Kanadisk produksjon
Reporter: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18