Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mai 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjerter (t)

NRK1 mandag 1. mai kl 20.00
Svenske hjerter (2:20)

Dårlig stemning

Stemningen hos Hellen og Börje er alt annet enn god. Hellen er fortvilet over at deres nyfødte sønn Olle er født med en hjerneskade, og hun føler at hun ikke får noen støtte fra Börje. Han er mest opptatt av at Olle skal bli på barnesykehuset, og at han og Hellen i stedet skal få et nytt barn.

Börjes tre voksne sønner Jonas, Stefan og Mikael forsøker å trøste Hellen så godt de kan, og de ser at faren ikke helt takler situasjonen familien er kommet opp i. Börje skjemmes over sin yngste sønns tilstand, og gjør alt for å skjule overfor vennene sine hvordan det egentlig står til.

Også hjemme hos Marianne og hennes to barn Maja og Pelle er stemningen dårlig. Ungene har besøkt faren Ove og hans nye kone Annika i helgen, og de har hatt det kjempetrivelig. De klager over at det er kjedelig hjemme og sier de vil mye heller være hos sin far. Det faller ikke i særlig god jord hos Marianne som føler seg ensom.

Kristina betror Marianne at hun og mannen Henrik havnet i samme seng etter krabbefesten, og Marianne anbefaler henne til å ta ham tilbake. Hun vet hvor vanskelig det er å være alene.

Elisabeth er hjemme hos Torsten igjen etter sin utenlandsreise, men hun er ikke lenger så opptatt av ektemannen. Hun er mer interessert i hvor Henrik holder hus, og hun har fått seg jobb i hjemmesykepleien. Det betyr at Torsten må ta i et tak hjemme, noe som er svært uvant for ham.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er hjemmeværende husmor og gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.