Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. november 2002 kl 22.30 Safari - i kunst og omegn

Porselensylindere og en pinlig middag

En pinlig middag står på menyen i kveld for
En pinlig middag står på menyen i kveld for "Safari"-journalist Charlotte Thiis-Evensen (Foto: NRK-foto: Ole Kaland)
Porselen i særklasse, design, en arkitekturpioner og kunst av avfall står på programmet i kveldens ”Safari”. Journalist Charlotte Thiis-Evensen fortsetter å utfordre samtidskunstnere, noe som ender i en pinlig middag denne gang.

Anna Stina Næss har flyttet til Øystese i Hardanger etter tre års keramikkutdanning i England. Allerede ved eksamensutstillingen ble ”porselenssylinderne” hennes lagt merke til – og det har hun visst å utnytte. Det siste året har sylinderne vært utstilt på 17 gallerier og messer i England og Norge. Anna Stina produserer fortsatt sylindere, men er også i gang med nye arbeider. Reporter Ninja Benneche har møtt kunstneren.

Hva er design?
Å gi et godt svar på et slikt spørsmål er nærmest umulig. Likevel forsøker Dansk Designsenter seg med utstillingen ”Hvad er design?” Reporter Arild Jonsjord reiser til vårt naboland for å se om de har noen svar.

Arkitektpioner
Jørn Utzon tegnet seg inn i verdens arkitekturhistorie med operaen i Sydney. De siste 30 årene har han bodd på Mallorca. ”Safari”-reporter Sven Erik Helgesen har besøkt hans eget hus oppe i fjellene, og landstedet nede ved kysten. To vakre hus som tar utgangspunkt i stedets vesen.

Kunst-avfall
Kunst av søppel er ikke nødvendigvis det samme som søppelkunst. Reporter Marit Christina Lie møter den nord-norske grafikeren og billedkunstneren Karl Gustav Gjertsen.

”Dominans”
”Safari”-journalist Charlotte Thiis-Evensen blir invitert på en ”arrangert” middag til en norsk samtidskunstner og hans kulturelle venner. Jon Løvøen tar oppdraget om å kommentere ”kulturjournalisten” på strak arm, og arrangerer en hevnaksjon som gjør ”Safari”s medarbeider pinlig berørt.

Om Safari
Safari fortsetter som eneste kulturprogram i sitt slag på NRK1. De selvstendige reporterne skal lose seerne trygt gjennom kulturjungelen, enten det er i vårt eget land, eller i mer eksotiske farvann. Fortsatt satses det globalt, med videoreportere med hele verden som sitt virkefelt. Slik blir Safari en spennende og fargerik reise i litteratur, bildekunst, musikk, teater, dans og design.

I høst tar også Safari-journalist Charlotte Thiis-Evensen seerne med på en helt ny serie portretter – kalt ”Dominans”. Syv ulike samtidskunstnere kommenterer ”kulturjournalisten”, hver på sin helt spesielle måte. Resultatet vil bli utstilt på Fotogalleriet i Oslo i desember. Og hvor finner vi Charlotte Thiis-Evensen? Midt i kunstverket!

Egenprodusert kulturmagasin
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf: 23 04 86 96