Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. november 2013 kl 19.45 Underveis: Ledet av Gud

Guds stemme


Solveig Bergsland fra Ålgård mener Gud har bedt henne om å drive hjelpearbeid i Estland. I "Underveis" forteller hun om hvordan hun hører Guds stemme, og opplever at hun blir ledet i de valgene hun gjør.

Da hennes engasjement for Estland startet ved et besøk til landet for 17 år siden, opplevde hun at det var Gud som talte til henne. Beskjeden hun fikk, var å hjelpe til med å skaffe et større hus til estiske barn som trengte hjelp.

I programmet forteller hun at det inspirerte henne til å gi gaver fra 40-årsdagen sin. På samme måte opplever Solveig små og store hendelser som for henne er bekreftelser fra Gud om å drive på med arbeidet.

Ikke sikker bestandig
Solveig forteller likevel at hun ikke alltid er sikker på om det Gud som taler til henne, eller om det bare er noe hun kommer på av seg selv.

- Men da prøver jeg det ut, og så vil det vise seg om det er fra Gud eller ikke, sier hun. Solveig mener også at det ikke alltid er så farlig om det er det ene eller andre, så lenge man gjør noe som er godt.

- Jeg har jo gjort mye selv om jeg ikke har fått beskjed fra Gud om det. Vi har jo fått en forstand og et hjerte som kan se den nøden som er rundt oss.

Taler ikke til alle
Hvorfor så Gud ikke taler til og hjelper alle, syns Solveig er vanskelig å forstå:

- Det må nesten Gud svare for selv, det vet jeg ikke. Jeg har tvilt mang en gang, men jeg forsøker å glede meg over de gangene han griper konkret inn i mitt og andres liv, sier hun i "Underveis"

Fra NRK Temaredaksjonen
Prosjektleder: Magne Vik Bjørkøy, 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 23 04 70 00