Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. november 2000 kl 22.00 Fortellinger om oss: Kampen alene

Fortellinger om oss: Kampen alene (ttv)


NRK1 onsdag 1. november kl 22.00
Fortellinger om oss: Kampen alene (3:3)

Stol på egne krefter

Det markedsorienterte norske konkurransesamfunnet er en gave for noen og en forbannelse for andre. Det eneste som er sikkert er at du bare kan stole på deg selv. I det siste programmet i serien \"Fortellinger om oss\" møter vi en ung lovende bokser fra Ghana, en hardtarbeidende firebarnsmor fra Hammerfest og en daglig leder for et nystartet datafirma.

Williams Imorow er bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra Ghana. Han livnærer seg som snekker, men drømmer om en karriere som proffbokser. Williams trener tre timer hver dag ved siden av full jobb. Han har hevdet seg bra som amatørbokser i Norge og vant NM i vår. Men målet er en god VM-plassering og en proffkarriere.

Kystfiskeren
Spranget fra den ghanesiske bokseren i Oslo til kystfiskeren Rita West i Hammerfest er stort - både geografisk og når det gjelder levekår. Rita West eier en liten båt i kystfiskerflåten. Hun og mannen har lyst til å drive med fiske og bli boende i Finnmark. Men de er redde for at kvotepolitikken kan komme til å ta fra dem livsgrunnlaget. Likevel har de bestemt seg for å satse alt de eier for å få det til.

Datagründeren
Den tredje vi møter i kveldens program er Johnny Slettli fra Oslo som er daglig leder i firmaet Timespotting. Timespotting (http://www.timespotting.com) er en nyoppstartet aktivitetsoversikt for de største norske byene på nett, mobil og i papirutgave. Johnny kjemper for å overleve i markedet og tjene nok penger til å utvikle innholdet i tjenesten sin. Konkurransen i dette markedet er knallhard, og Johnnys hovedkonkurrent er Schibsted.

Om serien
Individualismen og konkurranseånden har vokst seg sterk i Norge. Vi er mindre solidariske og mer egoistiske - sultne på penger, lykke, opplevelser og berømmelse. \"Fortellinger om oss\", en serie på tre programmer, stiller spørsmålet om vi er blitt et grådig folkeferd. Vi møter blant andre statsminister Jens Stoltenberg, den tidligere SAS-sjefen Janne Carlzon, forfatteren Kjartan Fløgstad og Erling Dokk Holm, samfunnsviter og maktutreder. Men dette er på ingen måte en serie der kjentfolk får dominere.

NRK1 onsdag kl 22.00

Dokumentarserie produsert for NRK Kulturavdelingen av Medieoperatørene TV A/S
Prosjektleder: Hanne Hoel
Regi: Hanne Myren, Lars Gudmestad og Jacob Risdal Otnes
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
Bokseren Williams Imorow drømmer om VM-plassering og en karriere som proffbokser. (Foto: Simen Kjellien)