Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. oktober 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Emilie Magdalena de Rohan Birkeland (16) sammen med fagdommer i Frank Zappa, Petter Schjerven. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Emilie Magdalena de Rohan Birkeland (16) sammen med fagdommer i Frank Zappa, Petter Schjerven. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kveldens nye Kvitt eller dobbelt-kandidat heter Emilie Magdalena de Rohan Birkeland (16) og digger Frank Zappa.

I følge en venninne finnes det tre menn i Emilies liv – Iggy Pop, Bob Dylan og Frank Zappa. Emilie er generelt veldig musikkopptatt, men ble spesielt opptatt av Zappa da hun hørte Harald Are Lund, den legendariske plateprateren i NRK, snakke om Zappa på radioen. Hun syntes Zappa hørtes ufattelig kul ut og en stund senere fikk hun et ønske oppfyllt, nemlig en samle-cd i gave av en venninne. Dette var "Strictly Commercial" og spesielt låta "Don’t Eat The Yellow Snow" syntes hun var morsom. Petter Schjerven er selv Zappa-fan og fagdommer i emnet.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programserien har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer