Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. april 2010 kl 23.35 Poirot: Hvem skrev til Louise?

Poirot drar til Bagdad

Poirot (David Suchet) besøker en utgravning i det gamle Mesopotamia, Irak. (Foto: Grenada)
Poirot (David Suchet) besøker en utgravning i det gamle Mesopotamia, Irak. (Foto: Grenada)
Poirot drar til en oldtidsutgravning i Bagdad for å hjelpe en venninne, og ender opp med å løse en og annen mordgåte i sedvanlig stil.

Handlingen utspiller seg en stund før Saddam Husseins tid, i 1936. En gruppe arkeologer, ledet av dr. Eric Leidner, driver med utgravning av en oldtidsby. I det Poirot og hans utmerkede assistent kaptein Hastings ankommer, blir en araber funnet myrdet i en av hulene.

Dr. Leidners kone, Louise, er vakker, men nevrotisk. Hun har sin egen sykepleier til å ta seg av seg, unge Amy Leatheran. En natt vekkes huset av Louises skrik. Hun har hørt lyder i rommet ved siden av, og sier at hun så en maske utenfor vinduet sitt.

Alle synes det er betryggende å ha den erfarne detektiven Hercule Poirot i blant seg, men vil han rekke å fange morderen før han slår til igjen?

Vanskelig innspilling
David Suchet som spiller Poirot har sagt at dette er den vanskeligste innspillingen han har vært med på.

- Temperaturen gikk opp til 59 grader, og kostymet mitt består av en tredelt ulldress, lærhansker, en hatt, stiv snipp, tversoversløyfe og full polstring over det hele. Jeg måtte drikke fire liter vann hver dag fordi jeg svettet så mye, likevel holdt jeg på å besvime flere ganger.

Sendt tidligere.

Britisk krimserie
Originaltittel: Murder in Mesopotamia
Produksjon: Granada Television
Regi: Tom Clegg
I noen av rollene: David Suchet (Poirot), Hugh Frasier (Hastings), Ron Berglas (Dr. Eric Leidner), Barbara Barnes (Louise Leidner).
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 95 70 11 47
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900