Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. oktober 2000 kl 20.00 Da Capo

Da Capo (ttv)


NRK1 tirsdag 24. oktober kl 20.00
Da Capo!

Burlesk stemning i \"Da Capo!\"

Professoren, i Eyvind Solås\' skikkelse, sørger for høy temperatur og burleske tilstander i studio. Med sterk bergensk indignasjon får han fortalt Vidar Lønn-Arnesen sin hjertens mening om \"Da Capo!\" Eyvind Solås er for øvrig hovedgjesten i kveld, og bobler formelig over av morsomme anekdoter fra sitt liv som komponist, musiker og komiker. Vokalisten Marianne Antonsen og Da Capo-orkestret sørger for den musikalske kvaliteten.

Marianne Antonsen åpner med å synge Anita Lindbloms store slager fra 1962, \"Sånt ar livet\"
Senere synger hun Dusty Springfields kjente hit, \"Son of a Preacherman\". Det musikalske året denne gangen er 1915, og DnB-korets herrer synger med Da Capo-orkestret \"Helt uten kvinner\", fra Czardasfyrstinnen\" av Emmerich Kalman. Allsangen fra 1915 er \"Putt dine sorger i en gammel sekk\".

Eyvind Solås er en mangfoldig herre. Han har blant annet magistergraden i Sæveruds Peer Gynt, han har komponert filmmusikk og klaverkonserter. Eyvind Solås\' lyriske suite for strykere, \"Skogens øyne\", inspirerte koreografen Henny Mürer som lagde ballett til musikken. I samtalen med Vidar Lønn-Arnesen forteller Solås videre om rollen som koffert i Sesam stasjon, og vi får også høre om hvilken inspirator tidligere kringkastingssjef Torolf Elster har vært for Eyvind Solås i hans karriere som skuespiller... Solås forteller også om sitt møte med multikunstneren Peter Ustinov.

Professoren kommer stadig med innspill og utbrudd, men Vidar Lønn-Arnesen og maestro Per Husby får omsider fred og ro til å presentere musikknøtten denne gangen også. Svaret sendes inn på et prospektkort fra hjemstedet. De fineste kortene vil bli vist fram i programmet på Lille Julaften. Avslutningsnummeret er som Professoren skulle ha sagt det selv, \"Nå går det rett på dunken\". Han er da også den selvfølgelige forsanger i dette allsangnummeret som runder \"Da Capo!\" av for denne gangen.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Eyvind Solås og Marianne Antonsen sørger for et \"Da Capo!\" med trøkk, sier Vidar Lønn-Arnesen om kveldens program (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Vokalisten Marianne Antonsen er med i \"Da Capo!\" i kveld. (Foto: Rune Lønn-Arnesen)