Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. mars 2002 kl 17.10 Da Capo

Vårlig gjensyn med Da Capo!

Rolf Kirkvaag var gjest i Da Capo! våren 1992. Bildet er tatt for to år siden, da Rolf Kirkvaag rundet 80 år. (Foto: Rune Lønn Arnesen)
Rolf Kirkvaag var gjest i Da Capo! våren 1992. Bildet er tatt for to år siden, da Rolf Kirkvaag rundet 80 år. (Foto: Rune Lønn Arnesen)
Ettermiddagens reprisesending ble første gang sendt 28. april 1992, og programmet bærer preg av den vårlige årstiden. Vi møter radiolegenden Rolf Kirkvaag, 50-årenes populære slagerpar Bjørg og Per Gunnar og popdronningen Gro Anita Schønn, som dessverre døde så altfor tidlig i fjor, bare 51 år gammel.

Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen åpner allsangen friskt med ”Det er vår vår i vår”, og ”Blåveispiken” er det heller ikke mulig å komme utenom om våren.

Gro Anita
Gro Anita Schønn debuterte i ung alder i Saga kino i Drammen, og fikk sin første slager i 1969, ”En lutfattig læregutt”. Året etter kom ”En enkel sang om frihet”, og den får vi høre Gro Anita framføre i Da Capo! Hun synger også sangen ”Frøken Rose”, med tekst av Benny Borg. Fra arkivet får vi se Gro Anita synge country i programmet ”Landhandelen” i 1976.

Bjørg og Per Gunnar, med Jensen som etternavn, var utrolig populære på 50-tallet. I 1992 var de med i Da Capo!, og sang både kjempeslageren ”Så kom våren til Tarina” fra 1958 og ”Zanzibar” fra året etter.

Norges første kjendis
Radiolegenden, og Norges første kjendis, Rolf Kirkvaag var hjertelig til stede i Da Capo! for ti år siden. Da var det forresten 45 år siden Kirkvaag begynte i radioen. På sin lune og underfundige måte forteller han om sin tid i radioen, og selv om han møtte mange forskjellige mennesker i sine spørrekonkurranser, må nok Maja fra Nesbru regnes for en ”klassiker” her. Rolf Kirkvaag har også noe av æren for at Lill Lindfors ble oppdaget som 18-åring. I et arkivopptak får vi se at forholdet mellom dem var upåklagelig…

Men det var ikke bare Gro Anita Schønn og Bjørg og Per Gunnar som herjet i Ønskekonserten. Rolf Kirkvaag gjorde det stort som slagersanger med ”Lykkeliten”, og den får vi høre i Da Capo! Kirkvaag har også noen pauli ord å si om eldreomsorgen her i landet, og ti år senere, i 2002, er Kirkvaags ord sørgelig aktuelle.

Våren prises også i allsangen til slutt. Vi får et potpurri som starter med ”Vårdag i skogen” og fortsetter med blant annet ”Du skal få en dag i mårå”, ”Alle venter på sommer” og ”Viva Espana!”

Egenprodusert underholdning fra 1992
Programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Rolf Kirkvaag var gjest i Da Capo! våren 1992. Bildet er tatt for to år siden, da Rolf Kirkvaag rundet 80 år. (Foto: Rune Lønn Arnesen)
2. Da Capos programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen anno 1992 (Foto: Rune Lønn-Arnesen)