Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. februar 2001 kl 22.00 "Norway says"

\"Norway says\" (ttv)

NRK1 onsdag 21. februar kl 22.00
\"Norway Says\"

Unge møbeldesignere med tæl

- Uambisiøse er et godt ord for norske møbelprodusenter, sier Andreas Engesvik mens han pakker de siste møblene inn i varebilen. Han og fire andre unge designere var lei av å vente på at en norsk produsent skulle like ideene deres. De samlet inn penger, blant annet fra Utenriksdepartementet, leide en varebil og stappet den full av møbler. Så gikk turen til Milano, Europas viktigste møbelby.

Tore Borgersen, Espen Voll, Frode Myhr, Torbjørn Anderssen og Andreas Engesvik utgjør til sammen \"Norway Says\". De har i hard konkurranse med andre unge designere fått lov til å stille ut på verdens største møbelmesse, Salone del Mobile.

Til denne messa kommer det møbelprodusenter fra hele verden for å stille ut, fange opp nye ideer og treffe designere. Det er 1500 utstillere fordelt på 480 000 kvadratmeter. Det er ventet ca. 200 000 besøkende. For første gang på 30 år er Norge representert.

Drømmetur til Europas møbelmekka
Med like, lyseblå T- skjorter ankommer designerne i \"Norway Says\" det gigantiske messeområdet. Drømmen er at produsentene skal stå i kø for å få lage deres møbler. Med 300 andre unge og entusiastiske designere i samme messehall er det utopisk at en slik drøm skal gå i oppfyllelse. Men om ikke produsentene står i kø, så har i hvert fall svenskene og danskene fått selskap. Bare det er jo verdt den lange bilturen!

Det har kostet mye penger og mange arbeidstimer i verksted for å gjennomføre en slik utstilling. Tore Borgersen og Espen Voll har vært på messa før, men da som tilskuere. For å få dekket turen har de skrevet artikler for ulike magasiner.

Endelig er de selv en del av sirkuset. \"Norway Says\" skal vise seg fram på 32 kvadratmeter.

I kveldens dokumentar får du være med på deres drømmetur til Europas møbelmekka.

NRK1 onsdag kl 22.00
Sendt 20.12.00

Egenproduksjon fra NRK Kulturavdelingen
Regi: Gry Kårstad, 23042936 (gry.karstad@nrk.no)
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
1.Når de norske møblene opp i konkurransen med de internasjonale? (Foto: NRK)
2.Denne pinnestolen er det fokus på i \"Norway Says\". (Foto: NRK)
3.Tore Borgersen og Espen Voll skal delta på møbelmesse i Milano. (NRK-foto: Ole Kaland)