Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. september 1999 kl 21.15 Nytt på nytt

Nytt på nytt


NRK1 søndag 26. september kl 21.15
Nytt på nytt (1)

Nyheter som underholdning

I kveld er det klart for ukens viktigste nyhetssending fylt med humor, eller et underholdningsprogram som harselerer med nyhetene. Uansett hva din oppfatning er, så betyr det høstpremiere på \"Nytt på nytt\" med Jon Almaas, Anne Kat. Hærland og Knut Nærum.
Premieren åpner med en politiker og en journalist som gjester i sendingen som skal omhandle valgets etterdønninger. Fra Dagbladet kommer deres skarpe penn, Andreas Hompland. Fra Stortingets lokaler kommer parlamentarisk leder i KrF, Einar Steensnes. Disse skal ved hjelp av sin partner som enten er Anne Kat. Hærland eller Knut Nærum, finne ut av hvilke av ukens nyheter Jon Almaas presenterer i stikkordsform.
Med ny sendedag på søndager denne høsten, håper trekløveret Almaas, Hærland og Nærum å kunne presentere en kavalkade over nyhetene i uken som gikk. Det være seg både de viktigste og de mest uinteressante.
Det betyr at gjestene bør ha fulgt godt med hva som har beveget seg i pressen denne uken, skal de klare å komme fram til hvilke nyheter Jon Almaas er ute etter med sine av og til kryptiske titler.

Om programmet
\"Nytt på nytt\" er bygget på et engelsk konsept \"Have I got news for you\", som har gått i 10 år på BBC og fem år i Sverige.
- Dette er et program som seerne kanskje må venne seg mer til enn andre program. Vi har brukt en sesong bare på å etablere oss, Men nå er programmet finpusset i alle ledd, og minst like bra som tidligere, mener Jon Almaas.
Selv karakteriserer han programmet som et humorprogram.
- Vi har som utgangspunkt at vi skal lage landets morsomste program, men det er nok også ukens viktigste nyhetssending for noen, fastslår han.
- Samtidig har vi lagt oss på en høy intellektuell profil når det gjelder gjester. Vi ønsker oss personer som har noe å melde, ikke bare et stort navn, legger Almaas til.
\"Nytt på nytt\" ble for første gang sendt i vår på NRK1, og fortsetter nå med nye programmer fram til jul.
NRK1 søndag kl 21.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Nytt på nytt (1:11)
Knut Nærum, Anne- Kat. Hærland og Jon Almaas (Foto: Scanpix).


Egenprodusert underholdning
Programleder: Jon Almaas
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18