Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. april 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Nedtelling til brass-EM


Hele korpset gleder seg til det de har jobbet fram mot hele sesongen: EM for brassband i Rotterdam. Tone-Renée holder et ekstra høyt tempo. Hun skal holde konfirmasjon for datteren dagen etter mesterskapet.

Som den perfeksjonisten hun er, må alt være planlagt i minste detalj. Men hun må også stole på at familien hjemme klarer brasene.

Konfirmasjonen for datteren Celine er et ekstra stressmoment for Tone-Renée. Hun prøver likevel å konsentrere seg om oppgavene sine i korpset fram mot Europamesterskapet.

Kransekaker på løpende bånd
At EM-helgen er den store norske konfirmasjonshelgen, merker også tubaisten Fredrik. Både han og broren er bakere, med ansvar for kransekakene i bedriften. Det blir høyt tempo når de må gjøre ferdig 70 kransekaker før avreise til EM.

Torstein har bestemt seg for å bli musiker. Han søker opptak på høyere musikkutdanning i både Bergen og Oslo. Men skal han velge å forlate brassbandet hvis han kommer inn i Oslo?

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900