Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. november 2003 kl 18.30 SMS

Mot seier

Ørnøye (Christian Pettersen Lains) er nødt til å finne det hellige skinnet før politiet finner ham. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ørnøye (Christian Pettersen Lains) er nødt til å finne det hellige skinnet før politiet finner ham. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ørnøye blir jaget av politiet, men får uventet hjelp av Roger Roger som viser seg å være en grei gutt når han vil. Nå gjelder det å finne det hellige skinnet og fullføre oppdraget fra Ole Bull.

Vaktmesteren avslører at Gallesten har fått det som han vil. Byggetillatelsen er i orden, og han kan når som helst kjøpe alle de gamle gårdene i Elvegata. Da må i så fall både Ellen, Halvorsen og Ophelia flytte. Indianerne vil heller ikke kunne bli boende ved elva.

Mange hjelpere
Ørnøye vet at det hellige skinnet er hos Jimmy, og nå har han flere til å hjelpe seg med å få det tilbake. Skinnet er eneste bevis på at indianerne har rett til å bo der de bor, og det virker som om det også er den eneste muligheten de har for å fullføre oppdraget.

Jaget
Ellen, Halvorsen og Roger Roger holder vakt mens Ørnøye sniker seg inn i butikken til Jimmy. En ting er å slippe unna Gallesten og Jimmy, men kan de klare dette med politiet i hælene også?

Om serien
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres. Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS" ("Sju magiske sirkler").

Med spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen. Sammen med parykkdamen Ophelia tar de opp kampen for å redde den truede indianerstammen. De tre står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han og hans medsammensvorne, Jimmy, har planer om å fordrive indianerne fra sitt idylliske samfunn.

Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Egenprodusert dramaserie i seks deler
Regi: Ingrid Hafstad
Manus: Ingrid Hafstad og Bernt Børresen
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barn- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø , 23 04 98 32/93 04 66 97