Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. august 2002 kl 21.00 Niern: Niern: North

Jakten på nye foreldre

North (Elijah Wood) i retten sammen med advokaten sin (Jon Belt). (Foto: Warner Bros.)
North (Elijah Wood) i retten sammen med advokaten sin (Jon Belt). (Foto: Warner Bros.)
11 år gamle North får nok av at foreldrene aldri har tid til ham, og leier en slu advokat for å bli kvitt dem. Saken får enorm oppmerksomhet – ikke minst når han vinner i retten!

På overflaten synes North (Elijah Wood) å ha alt – han er flinkest i klassen, helt sjef på idrettsbanen, og foreldrene (Julia Louis-Dreyfus og Jason Alexander) er rike og vellykkede. Men det er på det siste punktet problemet ligger. Foreldrene er så oppslukt i sin egen verden at de knapt nok legger merke til ham.

Jakten på nye foreldre
Dermed hyrer North en skruppelløs advokat (Jon Belt) og går rettens vei for at mor og far skal bli fratatt foreldremyndigheten. Sensasjonelt nok vinner han saken, men på én betingelse: Han må i løpet av tre måneder ha funnet et par egnede adoptivforeldre, ellers må han bo på et hjem for foreldreløse.

Sammen med en mystisk hjelper (Bruce Willis) som dukker opp i ulike skikkelser, drar North ut i verden på en spennende jakt på de perfekte foreldre.

Amerikansk spillefilm fra 1994
Regi: Bob Reiner
I rollene bl.a. Elijah Wood, Bruce Willis, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander, Jon Belt, Dan Aykroyd, Kathy Bates, Graham Greene og Kelly McGillis
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. North (Elijah Wood) i retten sammen med advokaten sin (Jon Belt). (Foto: Warner Bros.)

2. Ma og Pa Tex (Reba McEntire og Dan Ackroyd) er blant de mange parene som ønsker å bli Norths nye foreldre. (Foto: Warner Bros.)