Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. desember 2004 kl 19.20 Skolen

Bare tull med rektor

Rektor Dag (Trond Brænne) liker ikke konflikter og problemer. (Foto: Scanpix)
Rektor Dag (Trond Brænne) liker ikke konflikter og problemer. (Foto: Scanpix)
Rektor Dag er i hardt vær i kveldens episode fra Aker skole. Han har som vanlig problemer med å ta opp vanskelige saker med sine ansatte, og i tillegg roter han med tallene.

Verken elevene i 10A eller foreldrene er særlig fornøyd med den nye mattelæreren Edgar. De gjør dermed alt for å bli kvitt han. Dermed havner saken til slutt hos rektor, som på en tafatt måte forsøker å ta opp problemstillingen med Edgar.

Som om ikke det var nok for rektor, oppdager Cecilia at han har rotet med budsjettet og tallene i regnskapet. Det viser seg at Aker skole har 800.000 kroner i overskudd.

Bjarte er heller ikke særlig fornøyd med tilværelsen. Aksel, som jobber på bussen, er blitt kjæreste med Thea. Det liker ikke Bjarte som helst vil sparke ham. Men Aksel gjennomskuer Bjarte og hans planer, og presser ham.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer