Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. august 2004 kl 19.55 Palme ved reisens slutt

Siste utflukt til Sveits

Det blir sen kveld før Geir og Rune finner fram i trafikkmaskinene i Paris. (Foto: NRK)
Det blir sen kveld før Geir og Rune finner fram i trafikkmaskinene i Paris. (Foto: NRK)
Champs Elysées er selve stripa for autofile franskmenn, men Rune er langt fra komfortabel med den tette trafikken i Frankrikes hovedstad Paris. Til tross for at Citroënen har kommet hjem, tar guttene en liten svipptur til Genève.

Her får de med seg en guide som er godt kjent i området, nemlig tidligere likestillingsdirektør Ingunn Yssen. Hun jobber nå som seniorrådgiver i FN-organisasjonen International Telecommunication.

Svinesund på sveitsisk
Yssen mener at Genève er en fryktelig kjedelig by, og tar guttene med på det hun mener er byens største attraksjon: lørdagshandel i den franske grensebyen Ferney-Voltaire. Markedet er Frankrikes svar på Svinesund, og byr i hovedsak på vin, ost og andre matvarer. – Her har svenskene mye å lære, er Geirs første reaksjon.

Fra Ferney-Voltaire går turen videre til FN-bygningen i Genève, der hele reisefølget får slippe inn bak portene. – Tenk at bilen skulle få oppleve dette, sier Geir. – Ja, tenk om den kunne dra tilbake til Vormsund og fortelle, sier Rune. – De hadde ikke trodd den.

En vemodig roadmovie
Barndomskameratene Geir Schau og Rune Gokstad deler blant annet en stor interesse for biler. I denne roadmovien tar de med seg en Citroën CX fra 1986 på bilens siste reise. Turen går gjennom Europa og skal ende opp i Nice ved Middelhavet.

I baksetet fester Øystein Bache bilturen til film. Det blir mange stopp langs veien, både planlagte og uforutsette.

Programmet er sendt tidligere

Egenprodusert fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252