Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. januar 2004 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Under teppet i Aidensfield

Doktor Summerbee (Clare Calbraith) pleier en skadet Tom Nicholson, mens en mistenksom Mike Bradley ser på. (Foto: Yorkshire TV)
Doktor Summerbee (Clare Calbraith) pleier en skadet Tom Nicholson, mens en mistenksom Mike Bradley ser på. (Foto: Yorkshire TV)
Teppefabrikken Shields Carpet Factory i Aidensfield skal få ny eier, og det ville være naturlig at sønnen til gamle Mr. Shields tok over fabrikken. Straks politikonstabel Ventress hører at unge Trevor Shields er på vei til byen, venter han trøbbel.

Arvingen Trevor Shields er nemlig en gammel kjenning av politiet. Neville Sawyer, teppe-fabrikkens disponent, rapporterer en kveld om innbrudd i fabrikken. Konstabel Tom Nicholson blir sendt ut, og i toppetasjen finner de Trevor Shields og Sawyers personlige sekretær Maureen i hete omfavnelser.

Penger vs. trygghet
Det kommer snart for en dag at unge Shields er ute etter å tyne så mye penger som mulig ut av fabrikken. Til disponent Sawyers protester sløyfer Shields en rekke av sikkerhetsforanstaltningene og øker produksjonen til et maksimum.

Da noe går galt på veveriet og skader flere av arbeiderne, legger Shields skylden på Sawyer som får sparken. Det viser seg at Shields vil selge fabrikken til en boligentreprenør for riving. Utenfor fabrikkporten samler lokalbefolkningen seg i protest, og konstabel Tom Nicholson kommer til skade i tumultene.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11)
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57