Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mars 2006 kl 22.15 Fakta på lørdag: Homogenerasjonen

Barn av homofile foreldre

Homsegenerasjonen: Barn av homofile foreldre får omsider snakke ut. (Foto: Doc en Stock / Film en Stock)
Homsegenerasjonen: Barn av homofile foreldre får omsider snakke ut. (Foto: Doc en Stock / Film en Stock)
I San Francisco er barn av lesbe- eller homsepar ikke noe eksepsjonelt eller isolert fenomen. Vi møter noen av dem i kveldens dokumentar.

Vi befinner oss i San Franscisco – tidlig et av USAs "fristeder" for homser – der man i dag regner at 25 prosent av befolkningen er homoseksuelle. Byen har med andre ord det største innslag av homoseksuelle i noe lokalsamfunn i verden.

Her er ikke lenger homofilt foreldreskap på prøve. Barn av homser eller lesber er ikke et eksepsjonelt eller isolert fenomen. Slik sett, ligger denne delen av California årevis foran Europa og USA for øvrig.

Lesbene først
Det var lesbene som dro i gang denne utviklingen. De var pionerer i utbredelsen av foreldreskap mellom homoseksuelle. I dokumentaren møter vi noen av barna deres og hører om hvordan det var å vokse opp.

Som andre barn?
Hva velger disse barna når det er på tide for dem å bli foreldre selv?

Kan vi slå oss til ro med det som sies, at barn av homoseksuelle par ganske enkelt blir som alle andre barn? Dokumentaren gir ordet til unge voksne som er blitt oppdradd av homoseksuelle foreldre.

Vi får svar på spørsmålene, av dem som burde vite best. Og de svarer uten å fake, uten å dukke for selv de vanskeligste spørsmålsstillingene.

Fransk dokumentar (2004)
Originaltittel: Pink Generation
Produsert av: Doc en Stock / Film en Stock
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57