Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. april 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Ung på film

Mikal Olsen Lerøen presenterer første del av en innkjøpt dokumentar om ungdom på film i skandinaviske land. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen presenterer første del av en innkjøpt dokumentar om ungdom på film i skandinaviske land. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Ofte er film om ungdom, med ungdom eller rettet mot ungdom. I to programmer fremover setter Filmplaneten fokus på ungdom og film.

"La meg være ung" er en innkjøpt serie i to deler. Det dreier seg om tenåringer og ungdom på film i de skandinaviske landene. Serien tar for seg perioden fra 1950-tallet, da denne sjangeren oppstod, og frem til i dag. Det er et stort sprang fra Leif Sindings "Gylne ungdom" fra 1956, via Svend Wams "Lasse og Geir" (1976) til våre dagers "Fucking Åmål" og "Bare Bea".

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroversielle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,