Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. november 2006 kl 20.15 Kvitt eller dobbelt

Satser på The Simpsons

Christian Strand og Nadia Hasnaoui sammen med kandidat Andreas Rønningen fra Skien (Foto: Ole Kaland, NRK)
Christian Strand og Nadia Hasnaoui sammen med kandidat Andreas Rønningen fra Skien (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kveldens nye tema i Kvitt eller dobbelt er The Simpsons. Tegneserien om den dysfunksjonelle familien fra USA har gledet små og store i årevis. Andreas Rønningen (16) fra Skien er en av dem som kan ekstra mye om Bart, Homer og de andre innbyggerne i Springfield.

På gutterommet hjemme i Skien har Andreas metervis med DVD-er og bøker om favorittserien. Han har også effekter fra tegneserien for flere tusen kroner, så alt tyder på at vi har å gjøre med en ekte fan.

Sommeren og høsten har Andreas brukt til å se gjennom utallige episoder med The Simpsons i påvente at det skal bli hans tur til å teste kunnskapene sine.
I kveld skal Andreas i ilden for første gang, og i studio stiller VG-journalist Anders Giæver som fagdommer.

The Simpsons dukket opp på amerikansk tv allerede i 1989. Siden da er det blitt produsert 18 sesonger av den populære serien.

Om programmet
I 12 programmer denne høsten vil vi møte unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 mail:info@nrk.no