Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. mars 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Agenten og biltyven

Biltyven Carlo (t.v.) får agent Peter Church til å tenke tilbake på sin egen oppvekst. (Foto: Beyond Distr.)
Biltyven Carlo (t.v.) får agent Peter Church til å tenke tilbake på sin egen oppvekst. (Foto: Beyond Distr.)
En dag fakker Peter Church i Melbourne-politiet en ungdom som forsøker å stjele bilen hans. Agent Church innser at han kan bruke den unge mannen til å få hull på en bande med biltyver som herjer i byen.

Mellom agenten og biltyven oppstår et uventet vennskap, og Church blir tvunget til å reflektere over sin egen oppvekst.

Som far så sønn
Men det er en hake ved opplegget – Carlos far viser seg å være lederen for bilbanden. Church liker ikke tanken på at den unge mannen skal bli latt alene om faren havner bak murene. Men før han vet av det, går faren rett i politiets garn av seg selv og blir satt inn. Church er like langt – med en dårlig samvittighet, en følelse av omsorg for Carlo og tankene på sin egen far som skaffet ham en problematisk oppvekst.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) nettopp begynt ved avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Biltyven Carlo (t.v.) får agent Peter Church til å tenke tilbake på sin egen oppvekst. (Foto: Beyond Distr.)