Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. august 2008 kl 21.55 Detektimen: Taggart

Nye utfordringer

Taggart-teamet består av Ross (John Michie), Reid (Blythe Duff), Craig (Colin McCrie) og Burke (Alex Norton) 
 (Foto: SMC)
Taggart-teamet består av Ross (John Michie), Reid (Blythe Duff), Craig (Colin McCrie) og Burke (Alex Norton) (Foto: SMC)
Med Matt Burke som leder for teamet er livet ikke som før. Reid synes det er spesielt vanskelig å tilpasse seg, og lurer på om hun skal begynne med noe helt annet. Hun føler seg satt på sidelinjen når hun får en sak om en savnet person å løse.

Det blir ikke bedre for teamet når det dukker opp en sak om ildspåsettelse. Burke lurer på hva han ble overført til den nye avdelingen for. Kjipe saker og et sløvt personale som kakler rundt ham gjør hans naturlig bryske væremåte enda strengere.

Ny utvikling i saken
Men når et lik blir funnet i kjelleren på den nedbrente fabrikken, tar saken en ny vending. Burke innser at ildspåsettelsen er mer interessant enn han først tenkte, og han bruker saken til å teste medarbeiderne sine. Fraser skal finne ut identiteten til den døde personen, og Ross blir med Burke for å presse fabrikkeieren for opplysninger.

Hele teamet får hendene fulle når saken til Reid kobles sammen med brannen og ting som tidligere har skjedd. Burke blir vekket til handling og får bruk for all sin kompetanse.

Om serien
Den populære, skotske serien blir tatt opp i og omkring Glasgow, og har vært produsert i 25 år. Lex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002, mens Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie (2007)
Originaltittel: Taggart: Fireburn
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCrie og John Michie

Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900